אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק ת"ט 40495-07-12

החלטה בתיק ת"ט 40495-07-12

תאריך פרסום : 16/05/2013 | גרסת הדפסה

ת"ט
בית משפט השלום עכו
40495-07-12
31/12/2012
בפני השופט:
דנה עופר רשמת

- נגד -
התובע:
מילת אריאב
הנתבע:
י.ג.מ.ש.ס. החזקות וניהול בע"מ
החלטה

בפני התנגדות לביצוע שטר, אשר הוגשה ביחס לשיק על סך 600 ש"ח, ליום 28.10.98.

לטענת המבקשת, לא קיבלה הודעה כל שהיא אודות החוב נשוא שיק זה, ובחלוף למעלה משבע שנים ממועד פירעונו, הרי שהתביעה על פיו התיישנה. המבקשת מסכימה לשלם את קרן החוב, אך מתנגדת לתשלום מלוא סכום החוב בתיק ההוצאה לפועל, סכום שעולה על 7,800 ש"ח , נכון להיום.

המשיבה הגיבה לטענות המבקשת בכתב (במסגרת בקשתה לדחיית ההתנגדות). לטענת המשיבה, אין בפי המבקשת הגנה כל שהיא. התביעה לא התיישנה, מאחר ותיק ההוצאה לפועל נפתח עוד בשנת 1999, ואילו המבקשת מודה בסכום החוב, ועל כן דין התנגדותה להידחות.

מעיון בתיק ההוצאה לפועל עולה, כי הוא אמנם נפתח בשנת 1999, אולם האזהרה לא נמסרה לידי המבקשת, עד לשנת 2012 (שגם אז, נרשמה מסירה על סמך סירוב לחתום, ורשם ההוצל"פ ביטל רישום זה). בהחלטתי מיום 6.9.12 ציינתי, כי לכאורה התביעה לא התיישנה, שכן פתיחת תיק ההוצאה לפועל עוצרת את מירוץ ההתיישנות, ועם זאת - אין בדברים אלו כדי לסתום את הגולל על טענת ההתיישנות. לא מן הנמנע, כי לאחר בירור העובדות הנחוצות בתיק זה, יחליט בית המשפט לדחות את התביעה מחמת התיישנות או שיהוי, אף כי הוגשה תביעה בסמוך להיווצרות העילה, וזאת לאור חוסר מעש מתמשך מצד המשיבה, אשר לא דאגה להמצאת האזהרה לידי המבקשת במשך שנים ארוכות. לעניין זה ניתן להקיש מהפסיקה הנוגעת לתחולת סעיף 15 לחוק ההתיישנות, פסיקה אשר קבעה כי לעתים תישלל מהתובע האפשרות להסתמך על סעיף זה, בשל התרשלותו בניהול ההליך. בהקשר זה יוער, כי אין חולק, שלמבקשת, היא הנתבעת, לא נודע כלל על קיומה של התביעה נגדה, מאז הוגשה בשנת 1999 ועד לשנת 2012. נראה כי התכלית העומדת ביסוד דין ההתיישנות או השיהוי פועלת, בנסיבות העניין, לטובת המבקשת דווקא. עוד יוער, כי מעיון בתיק ההוצאה לפועל עולה, כי התיק נגנז והוחזר מגניזה מספר פעמים (ככל הנראה - בשל העדר המצאה בתיק וחוסר פעילות), מצב הדומה למחיקת תביעה מחוסר מעש, באופן המאפשר הגשה חוזרת שלה. למעשה, מבחינתה של המבקשת, אין מדובר בתביעה משנת 1999, אלא בתיק הוצאה לפועל שבוצע לגביו הליך "החייאה" בשנת 2011 (וראה לעניין זה החלטת רשם ההוצל"פ, כב' הרשם אוחיון, מיום 8.4.11, אשר מורה "להחיות" את התיק), אשר כמוה כתביעה חדשה.

אשר על כן, אינני סבורה, כי אין כל סיכוי לטענת ההתיישנות, עד כדי דחיית הבקשה למתן רשות להתגונן.

אני דוחה את טענת המשיבה, לפיה בשל חלוף תקופה ארוכה מיום שהגישה המבקשת בקשתה הראשונה ללשכת ההוצאה לפועל (27.9.11) ועד שהוגשה ההתנגדות דנן (19.7.12), יש לדחות את ההתנגדות בשל האיחור בהגשתה. לאורך כל הדרך העלתה המבקשת טענת התיישנות, וטענה כי לא נודע לה כלל על תיק ההוצאה לפועל. המבקשת אינה מיוצגת על ידי עו"ד, והיא מעידה על עצמה כי היא אשה קשת יום, במצב כלכלי קשה (וראה החלטת רשם ההוצל"פ, אשר העמיד את צו התשלומים על 150 ש"ח לחודש בלבד). העובדה כי המבקשת לא ידעה באיזה אופן יש להעלות את הטענות, בנסיבות אלה, אינה צריכה לעמוד בעוכריה, ולהביאה לתשלום סכום העולה פי עשרה ויותר על קרן החוב.

לאור האמור, אני מורה על קבלת ההתנגדות, תוך הארכת המועד להגשתה.

מוצע, עם זאת, כי הצדדים ישקלו את סילוק התביעה בכספים שהופקדו בקופת ביהמ"ש, יחד עם כספים ששולמו בלשכת ההוצאה לפועל (סה"כ - 1,150 ש"ח), בהסכמה שיש בה כדי לחסוך את המשך ההליך המשפטי וההוצאות בעטיו. המבקשת הביעה, למעשה, את הסכמתה לכך בהודעתה מיום 6.11.12. ככל שתסכים לכך גם המשיבה, תמסור את הודעתה בעניין זה, ויינתן פס"ד בהתאם.

הליכי הוצל"פ מעוכבים. התצהיר ישמש כתב הגנה.

נוכח סכום התביעה היא תידון בסדר דין מהיר.

התובעת תגיש תצהיר מטעמה, יחד  עם  רשימת  מסמכים  והעתקי המסמכים,  בהתאם  לתקנה  214ב1(1), תוך 30 יום מקבלת החלטה זו.

אם לא יוגש תצהיר מטעם התובעת, תוך המועדים שנקבעו לעיל, תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקשת. 

עם העברת התביעה מלשכת ההוצאה לפועל לבית המשפט עשוי להיווצר הפרש אגרה, אותו על התובעת לשלם תוך 30 יום מקבלת דרישת הגזברות, שאם לא כן תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקשת. 

המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים.

ניתנה היום, י"ח טבת תשע"ג, 31 דצמבר 2012, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ